SUPPORT: TEL: 08-501 198 89

FRAKT FRÅN 29KR

KÖP INNAN KL 15 = UTSKICK SAMMA DAG

Hur du använder dina E-ciggbatterier på ett säkert sätt?

Hur du använder dina E-ciggbatterier på ett säkert sätt?

För att hantera dina e-cigarettbatterier på ett säkert sätt ska de hanteras med försiktighet. Här är några tips;

Använd alltid tillverkarens laddare - Använd alltid laddaren som medföljer enheten och följ tillverkarens instruktioner. På så vis vet du att batteriet är kompatibelt med laddaren. Undvik att låta enheten ladda över natten.

Var försiktig med vad du ansluter din e-cigg till - Undvik att ansluta e-ciggen till någon gammal USB-port. Tillverkarens bruksanvisning innehåller vanligtvis tekniska specifikationer för rätt spänning.

Köp från välrenommerade företag och leverantörer - Det finns många hemlagade "mods", eller i princip DIY, billiga kostnadsändringar av e-ciggs. Detta är inte precis det säkraste sättet att vapa eftersom hemlagade mods kanske inte har de inbyggda säkerhetsmekanismerna för att förhindra överhettning.

Kontrollera om batteriet är "säkert" - Batteriet ska inte vara kraftfullare än vad enheten är konstruerad för. Dessutom finns det olika batterikvalitet; vissa kan vara dåligt tillverkade, billiga, förfalskade och kommer inte fungera lika bra. Problem kan då lättare utvecklas och batterierna är definitivt inte säkra. Internetforum som, Planet of the Vapes, delar ofta information om produktåterkallelser, säkerhetsmeddelanden och vilka batterier som inte ska köpas.


Ta hand om ditt batteri - Rengör batteriet om det är smutsigt. När du inte använder e-cigaretten, var noga med att stänga av batteriet. Slutligen rekommenderas det att du inte spänner över när du sätter i batteriet på din clearomizer (den klara plasten eller glaskroppen på en e-cigg om det är det du har). Om du misstänker skador på batteriet, byt ut det eller ta det till ett elektronik servicecenter för inspektion.

Om ett batteri överhettar rekommenderar Battery University att enheten flyttas från andra brännbara föremål (om det är säkert att hantera) och placera det på en hård, obrännbar yta. Om det är möjligt, ta bort batteriet och låt det "brinna ut" utomhus. Om en brand uppstår, ta en brandsläckare (endast om det är ett litiummetallbatteri) eller använd bara vatten eller annan alkoholfri vätska för att förhindra att elden sprider sig.

All batterifel kan inte förhindras, men sannolikheten för att ett e-cigarettbatteri exploderar är lågt. Det är ändå möjligt med den växande populariteten av vaping och det är därför oerhört viktigt att du hanterar ditt batteri med ytterst varsamhet.

Föregående artikel Vad är skillnaden mellan en Reglerad Vs Oreglerad Mod?
Nästa artikel Vad är en RDA?