SUPPORT: TEL: 08-501 198 89

FRAKT FRÅN 29KR

KÖP INNAN KL 15 = UTSKICK SAMMA DAG

Hur du stoppar din vape från att läcka?

Hur du stoppar din vape från att läcka?

För att stoppa din vape från att läcka bör du följa dessa steg;

Kontrollera din tätning – Det låter som en självklarhet, men se till att din tank är ordentligt fastsatt. Ibland om man har bråttom så kan man korsa tråden på övre locket eller glömma att skruva ihop den tillräckligt hårt. Detta kan orsaka att e-juice läcker ut ur öppningarna. Kontrollera först att trådarna är synkroniserade och stängda tätt, men inte för täta. Hitta den söta fläcken. Om trådarna är korsade, skruva dem försiktigt samman igen.

Ta bort e-juice från skorstenen - Alla tankar har ett centralt luftflödesrör som sträcker sig från tankens kropp upp till dropptoppen, så kallad skorstenen. Ibland kan du få e-juice i detta rör av misstag, vilket vanligtvis leder till läckage. Om detta händer dig, rengör det med en pappershandduk innan du vapar.

Håll tanken upprätt - Vissa tankar är inte byggda för att ligga på sidan under långa perioder. E-vätska/juice kan börja sippra ut genom luftflödeshålen om du lämnar den liggandes över natten. Försök att hålla din vape placerad vertikalt om du inte använder den under längre perioder. Gör det till en vana att inte lägga ner enheten hela tiden, annars kan du komma att behöva hantera oundvikligt läckage.

Kontrollera slitna eller skadade O-ringar - En vanlig orsak till läckage är slitna eller skadade O-ringar. Ta bort din tank, ta bort O-ringarna och granska dem noga. Sök efter tecken på slitage, brutna eller saknade O-ringar. Dessa saker kan äventyra tankens lufttätning. O-ringar är billiga och går att byta ut, se bara till att du ersätter med rätt storlek. Dessa ringar kan du köpa på www.vapehuset.se/

Sätt på ett lock - Om du lämnar en tank utan topplocket läcker det ur luftflödeshålen. Det beror på tankarnas tryckluftsfyllda karaktär. Se till att tanken är tom om du planerar att ha den utan locket under längre tid. Att stänga av luftflödet kommer också att fungera, men det är inte lika säkert.

Kontrollera ditt luftflöde - Se alltid till att luftflödeshålen är helt stängda vid fyllning. När vapen är i bruk, kontrollera att luftflödet är tillräckligt öppet för att du ska kunna vapa utan att behöva ta djupa inandningar. Om du andas in för kraftigt riskerar du att få för mycket e-juice i spolen, vilket kan leda till läckage.

Se upp när du fyller - Överfyll aldrig tanken. Lämna alltid en liten luftficka på toppen när du fyller. Det här tomma utrymmet hjälper till att inte läcka ut vätska.

Kontrollera efter sprickor - Kontrollera att din tank inte har sprickor eller annan skada. En tunn spricka i glaset eller en bit böjd metall kan innebära att tanken inte längre är lufttät, vilket gör att e-juicen kan läcka ut och in i lufthålventilen. Om ditt glas är knäckt är det vanligtvis en billig och enkel lösning att köpa en ersättare.

Använd rätt e-juice - För spiralhuvuden som kräver mycket kraft, allt mindre än 70% VG står för en god chans att läcka på grund av den tunna viskositeten hos PG. En bra tumregel är att de stora molnhakningsenheterna fungerar bra med 70% VG (endast 30% PG) och över, och MTL-enheter är i allmänhet bra upp till 70% VG. Titta alltid på din e-juiceetikett för att bestämma dess PG / VG-förhållande.

Kontrollera dina spiralhuvuden - Som med de flesta massproducerade produkterna kommer det alltid att finnas några med fabrikatsfel. I vissa fall kan spolen/coilen ha tillverkningsfel som hindrar det från att hålla e-juicen ordentligt och orsakar att tanken läcker ut. Först och främst, se till att ditt spiralhuvud är inkopplat ordentligt och om det är det, byt bara ut spolen/coilen, helst med en från en annan sats till den du använder. Om problemet kvarstår kan komplikationen sannolikt besvaras av de andra frågorna som behandlas här.
Föregående artikel Hur du ska använda temperaturregleringen på din Vape?
Nästa artikel Vad är skillnaden mellan Sub Ohm Vaping och Mun till Lunga Vaping?