Podd vs. Modd - Vapehuset
Podd vs Modd

Den första frågan vi brukar ställa till våra kunder är följande: vad är viktigast, mycket nikotin eller mycket ånga? Det är en avgörande fråga för att fördelen med poddsystem är att man kan ha en hög nikotinhalt, och fördelen med moddsystem är att man får mycket ånga. Sedan utgår vi från det svaret och rekommenderar kunderna en av följande produktkategorier:

Om du svarade mycket nikotin…

Poddsystem är det lättaste nybörjarkittet som finns. Passar till dem som vill sluta röka men även dem som har prövat engångs men vill hoppa över till en vape man fyller på och laddar. Man använder sig av 50/50 vätska för poddsystem för att den är mer lättflytande. Oftast är det en 10ml flaska med 50/50 vätska med varierande färdigblandad nikotinhalt (20mg är högst enligt svensk lag). En podd varar ca 1.5-2 veckor beroende på användning. När den smakar bränt är det dags att slänga podden och sätta in en ny.

Om du svarade mycket ånga…

Moddsystem är en mer avancerad vape och använder främst 70/30 vätska men kan använda 50/50 också. OBS! Det är viktigt att inte ha en nikotinstyrka som är <12mg då det inte rekommenderas p.g.a risk för nikotinförgiftning. Modsystem brukar ha en hög Watt, vilket skapar mer ånga, men man har även lägre nikotinhalt så det jämnar ut sig.  En typisk mod är högst reglerbar med en skärm och inställningar. Man kan reglera Watt-styrkan beroende på vilka coils man har och inom deras rekommenderad inställning för bästa prestation, till exempel 60-75W som GT Mesh coilsen har. Man byter coil när den smakar bränt eller när vapen har stått orörd i en månad. Sedan har man oftast externa batterier, vilket köps separat och det är en fördel då det är litium batterier och man kan byta dem då de börjar “vattnas ur”. Man använder sig oftas av Molicell 18650 batterier.