Visa Filter

1 produkt

Visa Filter

1 produkt

Vad är en mekanisk mod?

Vi ska förklara lite om kategorin Mekaniska moddar eller som ni kanske känner igen som “mech mods”. En mekanisk mod kommer i en mängd olika utföranden men den mest vanliga modellen är en tub i 22, 24 eller 25mm i diameter i antingen koppar, mässing, aluminium eller rotfritt stål som du placerar ett batteri i, det är väldigt “enkla” moddar att hantera, du har en knapp på botten (negativ) och ett lock på toppen (positiv) där du placerar din RDA, RTA eller RDTA. MEN med det sagt är det väldigt mkt man ska kunna runt om som tex OHMS LAG, BATTERISÄKERHET och vilken RDA,RTA eller RDTA som är mest passande att använda på en mekanisk mod innan man ger sig på att prova. Det är extremt viktigt att man har denna kunskap eller har någon erfaren som visar och lär dig. Om man hanterar en mekanisk mod fel kan allvarliga skadar uppstå i värsta fall livshotade olyckor förekomma.

Hur fungerar en Oreglerad mod?

En oreglerad mod har plats för ett batteri som är placerat där för att få kontakt med toppen (positiv) och botten (negativ). När man trycker in knappen i botten så trycks batteriet upp mot toppen och får kontakt med din RDA, RTA, RDTA och på så sätt så färdas strömmen från batteriet till dina coils i full kraft. Det finns INGA chip med installerade säkerhetsfunktioner i en mekanisk mod därav att man MÅSTE läsa på och förstå OHMS LAG, BATTERISÄKERHET och vilken RDA, RTA, RDTA man bör använda på en mekanisk mod.

Vilka använder mekaniska moddar?

Det sägs att en mekanisk mod passar dom mer avancerade vejparna som har koll på säkerheten m.m, men som oxå vill ha en vapeupplevelse utöver det vanliga, blåsa gigantiska moln, eller göra en massa vapetricks och få en känsla utöver det vanliga. Det är mkt som ska ses över när man använder sig av mekaniska moddar, tex rengöra gängor för att få en ren o fin kontakt vid användning, ha hela o fina batterier och batteriwraps, man SKA kunna OHMS LAG och BATTERISÄKERHET för att kunna använda en mekanisk mod på ett säkert sätt.

Vad är skillnaden mellan mekanisk och reglerad mod?

Den största skillnaden mellan en mekanisk mod och en reglerad mod är att i en reglerad mod har du installerade chip med säkerhetsfunktioner och kan ställa önskad watt eller temperatur, så där behöver du inte tänka lika mkt för modden gör det åt dig. Men en mekanisk mod har inga chip över huvudtaget inga säkerhetsfunktioner utan där är det du som står för din egna säkerhet, så att läsa på om OHMS LAG och BATTERISÄKERHET är väldigt viktigt vid användning av mekaniska moddar men även bra att kunna till reglerade moddar likaså.