Visa Filter

Visar alla 6 resultat

Vad är en nikotinshot och vad används det till?

Innan vi börjar förklara vad nikotinshots är för något så vill vi att du tänker på att nikotin inte behövs eller rekommenderas ej till din e-juice. Använd inte nikotin om du inte behöver det. Nikotin är extremt beroendeframkallande, farligt och bör hanteras först efter att alla varningsetiketter lästs igenom på samtliga flaskor!

Nikotinshots och Nic salt shots kommer i 10 ml TPD-kompatibla flaskor och innehåller icke-smaksatt nikotin e-vätska. De är inte på något sätt avsedda för att vejpas på egen hand utan är gjorda för att blandas ut med större flaskor innehållande nikotinfri e-juice.

Innan den nya TPD lagen kunde man köpa en 100Ml flaska som innehöll förblandad e-juice med nikotin. Nu kan man inte längre göra det. Max tillåtna e-juice innehållande nikotin är max på 10ML och dessa produkter brukar kallas nikotinsalt. Efter TPD lagen måste man alltså blanda in en eller flera nikotinshots eller nic salt shots på egen hand. Vätske tillverkarna skapar numer en större flaska med e juicen som lämnar extra plats för möjligheten att blanda in nikotin om man så önskar. I nästa stycke ska vi gå igenom hur du blandar in din nikotinshot i din e juice för att få den styrkan du önskar.

Såhär blandar du in nikotinshots eller Nic salt shots i e-juicen.

I detta stycke skall vi på ett så pedagogiskt sätt som möjligt försöka gå igenom hur du ska göra för att få önskad nikotinstyrka i din e juice shortfill. Först med en bild som förklarar och sedan med lite text efter bilden.

50ML juice 3MG nikotinstyrka:

Blanda nikotinshot

50ML juice 6MG nikotinstyrka:

Häll in 2 st 18MG Nic Shots och skaka. Det behöver finnas extra utrymme för 20 ml nikotinshot i flaskan. Finns det inte det i den originella flaskan kan du alltid köpa en Tomflaska till e-juice och mixa den i den. När du blandad klart din nikotinshot och e juice får du totalt 70ML vätska.

100ML Juice 3MG nikotinstyrka

Nic salt shot guide

100ML Juice 6MG nikotinstyrka

Häll i 4,5 st 18 mg nikotinshots eller nic salt shots och skaka flaskan ordentligt. Tänk på att du behöver ha ett extra utrymme i flaskan för att rymma 45ML nikotinshots. När du blandat allt får du totalt 145ML e-juice.

Vad är skillnaden mellan en Nic salt shot och en nikotinshot?

I detta stycka ska vi gå igenom vad nikotinshots och nic salt shots är och vad som skiljer dem åt. Båda är smaklösa och luktfria kärl för nikotin. De blandas vanligtvis med ett  specifik förhållande av VG/PG (vanligtvis antingen 80VG/20PG eller 50VG/50PG). Alla nikotinshot som säljs i Europa och därmed även Sverige måste vara TPD -kompatibla (tobaksdirektivet i eu), som är det styrande organet som reglerar produktion och försäljning av alla nikotinprodukter inom EU -området. Alla nikotin och nic salt shots förpackas i 10ML TPD -kompatibla flaskor och används i nikotinfria shortfills som oftast kommer i 60ML eller 120ML flaskor.

Kort beskrivning utav vanliga nikotinshots :

Som vi tidigare nämnde så är vanliga freebase nikotinshot 10ML TPD -kompatibla och kommer i den renaste formen. Nikotinet är mycket potent när det värms upp i din e-cigg. Dessa shots brukar ge ett riv i halsen till skillnad från nikotinsalterna. Som en allmän blandningsregel resulterar 10ML nikotin när det tillsätts i 50ML e-juice 3MG nikotinstyrka. Nikotinshots  finns i följande utspädning och styrka hos Vapehuset: Just Nic It Nikotinshot 18MG – 10ML (VG/PG: 80%/20%): Detta är en shot med 18MG nikotinstyrka, utspätt med högt 80% VG och 20% PG -förhållande. Dessa nikotinshots används oftast med hög VG-ejuicer eller kan också användas för att späda ut höga VG-basvätskor.

Så vad är en nikotinsalt shot?

Nikotinsalter som de heter på svenska kan även kallas, Nic Salts, Salt Nics och Nicotine Salts. Nic salter kommer från naturligt nikotin som finns i tobaksbladet. I detta fall pratar vi om Nic salt shots som har ett lägre pH jämfört med traditionella nikotinshoten som vi pratade om i förra stycket. Den lägre alkaliska halten i nic saltshoten gör det möjligt för en vapare att använda högre nikotinstyrka när den blandas ut med e-juice utan att behöva känna en grovt riv i halsen pga av den höga nikotinhalten. Nikotinsaltshots absorberas också i allmänhet snabbare vilket innebär att en vaper kommer att känna nikotinet mycket snabbare. På Vapehuset säljer vi Pod Salt – Nic Salt Shot 20MG – 10ML med en utspädning på 50% VG / 50% PG.

Så hur ska jag veta om ska välja nikotinsaltshot eller vanlig nikotinshot?

Här ska vi så enkelt och pedagogiskt som möjligt försöka förklara skillnaden mellan att använda sig utav vanliga nikotinshots och nic salt shots. Vi börjar med att säga att allt  beror på vad du själv önskar utav din vapingupplevelse. Dessa produkter är tillverkade på olika sätt och fungerar också olika på olika enheter. Den vanliga ” Freebase ” nikotshoten har funnits sedan vapingens början. De vanliga nikotinshotsen kommer alltid att vara starkare och hårdare och ge en känsla av riv i halsen jämfört med nikotinsalt. Detta riv är något vissa vill komma bort ifrån medans vissa tidigare tobaksrökare föredrar det. Däremot tenderar nikotinsalt shots att absorberas snabbare men är också dyrare. De upplevs också mjukare för halsen och används när man vill komma upp i högre halter utav nikotin utan att irritera halsen. Har du ytterligare frågar kan du maila, ringa eller besöka vår e-cigg butik i Stockholm så svarar vi på ytterligare frågor eller funderingar.

OBS! Vi på Vapehuset förespråkar inte användning utav något nikotinslag till våra kunder. Tänk på att användning av nikotin är mycket beroendeframkallande och endast kan säljas till vuxna i laglig ålder!